Spaghettipuffar

                                       4 port.

 

½ dl mjölk

2 ägg

1 dl vetemjöl

1 krm salt

300 g spaghetti, okokt

1 zucchini

125 g mozzarella

300 g krossade tomater

(eller färdig tomatsås)

½ kruka basilika

 

 

Koka upp 2 kastruller med vatten, en till pastan och den andra till zucchinin. Skölj och tärna zucchinin fint, koka den precis al dente (ca 1 min) och likaså med spagh­ettin. Sätt ugnen på 200oC. Rör ihop mjölk, ägg, mjöl och salt. Tärna också mozza­rellan. Blanda den avsvalnade pastan med äggsmeten. Rulla ihop pastan till ca 8 st. små fågelbon. Lägg dessa på en plåt med bakplåtspapper. Fördela hälften av mozza­rellan över fågelbona, följt av zucchinin och tomaterna. Strö över örtsalt och ev. peppar. Avsluta med ett sista lager mozzarella. Sätt in i ugnen och baka 10-15 minuter tills osten är gyllene och ägg­smeten stelnat. Strö hackad basilika över puffarna och servera.