Spaghettipuffar |
4 port. |
½ dl mjölk 2 ägg 1 dl vetemjöl 1 krm salt 300 g spaghetti, okokt 1 zucchini 125 g mozzarella 300 g krossade tomater (eller färdig tomatsås) ½ kruka basilika
|
Koka upp 2 kastruller med vatten, en till pastan och den andra till zucchinin. Skölj och tärna zucchinin fint, koka den precis al dente (ca 1 min) och likaså med spaghettin. Sätt ugnen på 200oC. Rör ihop mjölk, ägg, mjöl och salt. Tärna också mozzarellan. Blanda den avsvalnade pastan med äggsmeten. Rulla ihop pastan till ca 8 st. små fågelbon. Lägg dessa på en plåt med bakplåtspapper. Fördela hälften av mozzarellan över fågelbona, följt av zucchinin och tomaterna. Strö över örtsalt och ev. peppar. Avsluta med ett sista lager mozzarella. Sätt in i ugnen och baka 10-15 minuter tills osten är gyllene och äggsmeten stelnat. Strö hackad basilika över puffarna och servera.
|