Grillad Fläskytterfilé

  • 600 gram fläskytterfilé
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk honung
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 krm salt efter smak
  • 1 krm svartpeppar efter smak

Tillagning

  • 1. Sätt ugnen på 175 grader eller tänd grillen om du hellre vill grilla.

Fläskytterfilé

  • 1. Putsa filén från fett och senor. Blanda ihop olja, soja, honung och balsamvinäger. Lägg köttet med marinaden i en plastpåse och marinera så länge som möjligt. Gärna i kylen över natten.
  • 2. Hetta upp olja och och smör i en stekpanna och bryn fläskytterfilén runt om så att den får fin färg. Salta och peppra efter smak.
  • 3. Lägg köttet i en ugnsform och sätt i en köttermometer. Stek i ugnen tills den har en innertemperatur på 65-68 grader. Ca 20 min. Eller grilla filén på utegrillen.
  • 3. Låt gärna köttet vila 5 min innan du skär upp i bitar. Servera tillsammans med grillad majskolvssallad.