Marockansk kikärtssoppa
1 gul lök, hackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 bit ingefära, finhackad
½ tsk spiskummin
½ tsk kanel
½ tsk harissa
1 burk tomater
1 burk kikärter
Saft och skal från en halv citron
7,5 dl grönsaksbuljong
ca. 10 strimlade, torkade aprikoser (helst osvavlade)
Hackad mynta och koriander
Turkisk yoghurt
Hacka gul lök, vitlök och ingefära och fräs det i olivolja. När det mjuknat tillsätts spiskummin, kanel och harissa och får snabbt fräsa med. Häll i buljong och tomater och koka en kvart. Tillsätt aprikoser, mynta, koriander, citronsaft och -skal och sjud tills aprikoserna är mjuka. Häll därefter i kikärtorna och låt dem bli varma. Servera med turkisk yoghurt och extra harissa till den som vill ha extra styrka.